meh la edit balik n3 ni..
sbnarnye ingt nak masak kuih gulung aka kuih ketayap arini.
tapi malangnya kelapa parut tu masam semacam.. so, xjadi la nampaknya..
pastu teringin gak nak makan kuih cara. rasa cam leceh je sebab kene wat satu2, kecik pulak tu..
aisehh.. last skali wat jugak.. 1st attempt tu macam xnak jadi je kuih ni, melekat kat acuan dia.
sebaek yang 2nd dah ok. Kalo x, mmg dah give up nak sambung wat. 2x bancuh adunan sebab rasa macam xcukup je.. rupanya dah siap banyak gila. tu pon dah bagi kat makngah & maklong sikit.
bahan-bahan (untuk 20 pasang kuih cara):
2 cawan tepung gandum
2 biji telur ayam
1 cawan jus pandan (5helai daun pandan+secawan air)
2 cawan susu segar/santan
garam+pewarna hijau sesedap rasa =D
-blend semua, pastu tapis. masak la dalam acuan kuih cara. letak gula sikit sebelum kuih tu nak masak.
*sebenarnya ni resepi untuk kulit kuih gulung, cam ok je..buleh la tu.. haha =p
*c0ngrats to shikin mamad (hamidians 9903) yang akan melangsungkan perkahwinan pd 26th oct ni..dapat sms jemputan dari chak o td. sedyh tol ak xdpt nak pi.. huuuu
8 hours ago
2 comments:
yaa..apa nama kuih ni? ai lupe la yu :p ai pandai makan je. dlm dia ada gula kan? kuih cara yek?
aah.. kuih cara..ade gule.. sdap u i wat, wlaupon msih amatur.. abes tau byk2 tu.. hehe =p
Post a Comment